5D2A0791-Edit

Évezredek óta sok hagyomány és kultúra beszél az energiatest létezéséről...

Mi is az a prána? A prána életenergiát jelent, amely mindent és mindenkit áthat. Nélküle nem létezne az élet, és elengedhetetlenül fontos az egészségünk megőrzéséhez vagy energiatestünk harmonizálásához. Az emberi test „automatikusan” képes a prána energia felvételére (a levegőből, a föld energiájából, a növényzetből, a természetből, a napsugárzásból, az élelmiszerekből). A prána energia technika azon a természeti törvényen nyugszik, amely szerint a prána tudatosan is átadható mások számára. Az energiatest ilyen irányú harmonizálása pedig alkalmas egészségünk megőrzésére és hatást gyakorolhat életünk különböző folyamataira. Hatással van a „finomenergia testeinkre”, így kihat kapcsolatainkra, életünk különböző történéseire. Iskolánk Maha Atma Choa Kok Sui legfőbb követője és életének társa: Charlotte Anderson által került megalapításra és a tanítások az ősi prána energia technikákat tartalmazzák. 

A Prána Energia technikájáról: A technika alkalmazása során a fizikai test érintése nélkül: pásztázással (az energiatest kézzel történő kitapintásával) megállapíthatók az energiatestben, az energia központokban (csakrákban) és a belső szervekben lévő elváltozások, vagyis a prána hiány, vagy a prána többlet. A prána tisztító technikáival ‒ amely általános tisztításból (aura tisztításából), az energia központok és a beteg szervek tisztításából áll ‒ eltávolítjuk a szennyezett, elhasznált energiát. Bizonyos esetekben az alapos tisztítás következtében (az energiatest) azonnali állapotjavulása tapasztalható. Az energetizálás szintén a test érintése nélkül történik úgy, hogy a gyógyító külső forrásból (valamely csakrán keresztül) vesz fel és továbbít nagy mennyiségű prána energiát. Ez olyan koncentrált energia átadast jelent, amelynél néhány másodperc is elegendő lehet az energiaközpont, vagy az érintett terület feltöltéséhez. Mivel e módszer alkalmazója nem a saját belső energiáját használja, így naponta akár több ember éterikus-energia testét is képes kimerültség nélkül helyreállítani.

A prána energia technikájának hatásai: A „Pranic Energy Healing” - Prána Energia gyors és hatékony segítséget jelent az energiatest elváltozásainak gyors megszüntetésében, a harmonizálásában, és rendkívüli hatással van az egészség megőrzésében is. A Prána Energia 3. szintjének alkalmazása pedig kiemelkedő eredményeket mutat az érzelmi – asztrális test harmonizálásában is. Nem csupán a tünetek kezelésével éri el a kívánt hatást, hanem a probléma „gyökerének” eltávolításával.

A prána technika morális - jogi alapelvei (összhangban a magyar jogi szabályozással): A prána energia technika alkalmazói nem gyógyítók. (Erre a magyar jogi szabályozás/törvények az irányadók). A prána energia technika alkalmazóinak hatásköre: kizárólag az energiatestre (amelyet neveznek éterikus vagy bioplazmatikus testnek is), valamint finomtesteink másik rétegére: az érzelmi (asztrális) testre terjed ki. Ezért az orvosi / természetgyógyászati praxis hatáskörébe tartozó feladatokba, kezelésekbe, gyógyszeres terápiákba nem avatkozhatnak bele. A TIIS (The Institute for Inner Sciences) által – az engedélyezett magyar oktatók révén – kibocsátott tanúsítványok / oklevelek semmilyen gyógyító tevékenység folytatására nem adnak felhatalmazást. Azok a tanfolyamok elvégzésének igazolására, és a további tanulmányok feltételének igazolására szolgálnak.